Telemark Huskytours

Litt Om Oss

Å drive med hunder og hundespannkjøring er mer en livsstil enn en jobb. Vi driver ut ifra garden på Tveiti som ligger i Raulandfjell. Ifra der har vi flott tilgang til vidder og fjell. 

HUNDESPANNKJØRER

MERETE NESET

LITT OM MERETE

Guide | Utøver | Hundespannkjører

Eg heiter Meret Neset 33 år. Eg har holdt på med hundekjøring i 13 år nå. Det starta med hundekjøring i skiløypa med spark sammen med hunden Rambo. Det heve vøri ein stor draum å kunne holde på med hundespann kjøring.

Det var nokon i bygda mi som annonserte på butikken om det var nokon som kunne tenkje seg å trene to til tre gonger i veka, på grunn av at dei hadde små barn i familien. Eg begynte der når eg var tjuge år gammel, kjørte så mitt fyrste Finnmarksløp 500km i to tusen og tolv, beste plassering ble nummer tjuge av sekstifem deltakere. Det heve også blitt 2 Femundsløp på 450km, beste plassering eg har er nummer 11 av 70 deltakere. Her er det mange dyktige og kjente hundekjørere som deltar på desse løpa.

Det ligger utrolig mykje arbeid bak disse løpene i forberedelser både for hundene og meg sjølv, me trener fra august til mars, å har cirka fire hundre mil trening. kor lang høsten er og kor mykje sno me har på vinteren har mykje å seie i forhold til treningen. I januar startar dei første løpa som er frå hundre og sekstifire km lang, til opp mot tre hundre km. Ingen treningstur er som eit løpt, da blir opplevelsen heilt noko anna. Det er mange fine øyeblikk og stunder som eg har sammen med hundene.

Når du kjører så lange løp som Finnmarksløpet og Femundsløpet merkar du det på kroppen. Det blir mange timer uten søvn under løpene, hundene har ein hvilepott på antall timer som er obligatorisk. Det vil sei at kjøreren må være rask på å gje hundene mat og den pleien dei trenger under sjekkpunkta, når dei har fått det dei skal ha, så får hundekjøreren mat og søvn. Eg har sett hus gått i oppløsning i lufta, og eg har hørt folk prate til meg som ikkje er der, men av erfaring over tid så vet eg at det er bare i hodet det sitter.

Det er ein heilt fantastisk følelse å komme i mål sammen med hundene. No har me fjorten hunder på gården, draumen er å kunne leve av detta sammen med hundene hundre prosent, da detta er noko eg brenner for. Den følelsen å stå på sleden sammen med dei firbeinte, samt den stillheten som naturen har, kan ikkje byttast ut med noko. Detta må bare oppleves, å det er detta eg ynskjer å kunne dele med dikkøn.

HUNDESPANNKJØRER

ESPEN BITUBEKK

LITT OM ESPEN

Guide | Hundespannkjører | Daglig Leder

Eg heiter Espen Bitubekk, eg er 26 år og er født og oppvokst i Rauland. Mine interesser har alltid vært det med å kunne ferdast i naturen. Eg kjenner godt til nærmiljøet og fjellområder i Rauland og i sjølve Telemark.

Mykje av min kunnskap kjem fra fjellturar, jakt, hundekjøring med meir. Interessen med hund har alltid vært der, å ikkje minst har me alltid hatt hund i familien min. Da Merete og eg traff kvarandre, blei det naturleg for meg å bli med å hjelpe til med huskyene. Sidan har det blitt ein del av våres hverdag å kjøre hundespann sammen, både vinterstid og sommertid. Samt det å gå tur med hundene er ein god opplevelse bare det i seg sjølv, alltid godt selskap i ein hund.

Så for min del er det utrolig moro å kunne dele denne opplevelsen med andre som eg har vært så heldig å kunne ta del i. Håper me sjåast til ein hyggelig tur i marka både sommar og vinterstid.

Tlf: +47 41461035 

Epost: post@telemarkhuskytour.no

Ta Kontakt Med Oss

Vi Tilrettelegger Det Meste