5 km rundtur

To personar får sin egen slede med 5 hunder. Først får alle instruksjoner om hvordan man bruker sleden,og hvordan man samarbeider med hundene. Turen er omtrent 5 km lang, og vil ta omtrent 30-40 minutter. Dei voksne som vil kjøre sleden vil bytte på halvveis, slik at alle får prøve seg. Til sammen vil hele programmet vare i omtrent 60 minutter

Prisen for voksne er kr 700, –

Barn frå 0 til 12 år er kr 450, – .
Minimum 2 påmeldte.

Kjøres imellom kl 10 og 14 (annet pr forespørsel)


Halvdagstur

For dei som ønsker å få følelsen av hundekjøring, tilbyr vi lengre turer opp til 20 km. Her går vi enda dypere inn i fjellet med 5-7 hunder per slede, og du får virkelig tid til å lære å takle sleden og hundene. Anbefales ikke for yngre barn, da de kan bli litt kalde etter en stund. Turen på 20 km er på rundt 3 timer. Blir ein liten stopp med lavoen for noko varmt å drikke. Inkludert: varme sko og varm drikke.

Pris:

Voksne: 1300, – pr person.

Barn 0-12 år: 700,-
Minimum 2 påmeldte.


Heildagstur

Deltakerne får være med på å sele på hundene og kjører eget hundespann med 5-6 hunder. Me lærer deg hvordan du setter på selen på hundene, og hvordan du styrer sleden. Det er 2 personer per slede som bytter på å kjøre. En styrer, og en er passasjer, så bytter vi underveis flere ganger. Vår guide kjører foran med sitt hundespann og dine hunder vil følge naturlig etter.  På denne turen får man oppleve både høyfjellsterreng samt litt lavereliggende skogsterreng – spennende naturkontraster!

Du må ha normal fysisk form for å delta på denne turen.

Sesong: Desember-April, hver dag.

Bortsett frå vinterferie og påskeferie.

Start: 9.30

Varighet inkludert instruksjon: ca. 5 timer.

Inkludert: varme sko og varm mat og drikke.

Pris: 3000,- per person 

Minimum 2 påmeldte.

Ta med gode og varme klær, votter og lue!


Bikkje med kløv

Kunne du tenkje deg å gå i dei gamle fotspora til førnesbruen
sammen med ein firbeinte husky, som kan bære drikkeflaska og matpakka di oppover til falkeriset.  Rauland heve ellers mange andre stier me også kan gå, i fantastisk natur.

Lengde på turen er ca 1,5 – 2 timer

Pris: 500.- pr voksen

Lengre turer og større grupper etter avtale

Minimum 2 stk


Kennel-besøk

I hundegården har me 17 glade huskyer som du kan klappe å sei hei til dem alle, en etter en. Dei elsker kos å veldig glad for å få besøk. Her kan dere også få være med på foringen viss dere ønsker det på morgoen viss det er ønskelig. ( bare skriv det på mailen i så fall)Du får servert kaffe/kald drikke og en is mens vi svarer på spørsmål og forteller deg noen historier om hundekjøring/løpskjøring.

Pris: Voksen: 300.- pr pers.

Barn: 4-12 år 150.-  pr pers 

Sesong: hele året


Sommar/haust

Når snoen har forsvunnet tar me vognene fram. De robuste vognene våre har hjul og fjærsystemer som gjer dei ypperlige til å ta seg fram i terrenget. Løypene våre går derfor både på stier og traktorveier i vakre Rauland.

Frå mai til oktober har vi hundekjøring etter avtale både uker og helger, så lenge det ikkje er for varmt i været. Du kan enten kjøre sjølv eller være passasjer, begge deler er ein opplevelse du vil hugse lenge.

Du trenger ingen erfaring frå hundekjøring på forhånd – våre erfarne hundekjørere, eller «mushere» som det heiter på fagspråket, gir deg full opplæring før turen starter. Det vil også lede an på turen og de øvrige spannene vil følge etter.

Me har hundekjøringsløyper for store og små. Sammen finn me den rette løypa for deg 

NB – Hundekjøring bør bestilles seinest dagen i forvegen. Dersom det ikkje er forhåndsbestilling for ein gitt dato, kan neste dags hundekjøring bli avlyst.

1 times tur 500 kr voksen, barn 0-12 år 300 kr

2 times tur 850 kr voksen, barn 0-12 år 450 kr
Minimum  2 stk 

større grupper etter avtale


Kontakt oss
Les mer om våre tjenester her: https://www.telemarkhuskytour.no/turer/